Mes naudojame slapukus siekdami pagerinti jūsų naršymo mūsų svetainėje patirtį, išanalizuoti mūsų svetainės srautą ir suprasti, iš kur ateina mūsų lankytojai. Susipažinti su privatumo ir slapukų politika galite čia.
Sutinku su būtinaisiais
Sutinku
Grįžti į tinklaraštį

Skaidrūs rinkimai? Baikit — nemanau

Žinau, ką renku | 2018-03-11

Politikų deklaruojami atvirumo visuomenei ir dialogo pažadai lieka neišpildyti, o abejonės dėl VRK veiklos skaidrumo — neišsklaidytos. Diskusija „Išbandymas rinkimams: kaip sugrąžinti visuomenės pasitikėjimą“ buvo atšaukta iki renginio pradžios likus mažiau nei valandai, nes paskutinę minutę dalyvauti atsisakė LVŽS atstovė Agnė Širinskienė ir VRK pirmininkė Laura Matjošaitytė.

 

Nors apie diskusijos dalyvius LVŽS frakcija buvo informuota derinant jų atstovo dalyvavimą renginyje ir informacija apie renginį buvo viešai skelbiama nuo pirmadienio, prieš pat renginį organizatoriai gavo žinutę dėl LVŽS atstovės Agnės Širinskienės atsisakymo dalyvauti diskusijoje: “Laba diena, turiu blogą žinią — Agnė nebuvo įspėta, jog moderuos Edmundas, dalyvaus Miliūtė — kaip LRT tyrimo komisijos narei tai būtų galimas interesų konfliktas, todėl negalės dalyvaut”. Kito atstovo į diskusiją LVŽS frakcija nepasiūlė.

 

Iškart po LVŽS atsisakymo VRK pirmininkė Laura Matjošaitytė pranešė, kad diskusijoje dalyvauti negali, kaip rašoma jos laiške „dėl didelio užimtumo”. Iš vakaro su pirmininke buvo derinami diskusijos temos ir galimi klausimai. Kito VRK atstovo pirmininkė taip pat nepasiūlė.

 

Visuomeninės organizacijos „Baltosios pirštinės“ vadovė Marija Šaraitė teigia: „turime pripažinti, kad pastarųjų savaičių įvykiai, susiję su VRK, kėlė ir toliau kelia visuomenės nepasitikėjimą rinkimais, o šiandien neįvykęs dialogas yra aiškus ženklas, kad viešumas ir skaidrumas lieka tik deklaracija”.

 

„Nepateisinama, jog neatliepiama į jaunų žmonių norą aktyviai domėtis tuo, kas vyksta. Iki šiol itin mažas jaunų žmonių aktyvumas rinkimuose gali padidėti tik tada, kai politikai mus vertins kaip lygiaverčius visuomenės narius,” — teigia viena iš diskusijos organizatorių, „Žinau, ką renku” koordinatorė Aušrinė Diržinskaitė.

 

Seimo pirmininko Viktoro Pranckiečio komanda jau anksčiau informavo, kad nemato reikalo dalyvauti šioje diskusijoje, kadangi viešojoje erdvėje šiems klausimams jau skirta pakankamai daug dėmesio, o aktyviam jaunimui siūlo ateiti į ekskursiją po Seimą.

 

„Šiandieninis politikų ir valdininkų elgesys yra didelis žingsnis atgal, kuomet jaunam žmogui buvo pasakyta, kad jo balsas nieko nereiškia. Visuomet atsigręžiama į jaunus žmones, kai reikia indėlio į pilietines iniciatyvas, pokyčius valstybėje, bet negaudamas atgalinio ryšio jaunimas ims abejoti savo pilietinės pareigos reikalingumu šioje valstybėje“, — teigia Lietuvos jaunimo organizacijų tarybos (LiJOT), organizuojančios kampaniją „Man ne dzin“ prezidentas Antanas Mikalauskas.

 

Diskusijos organizatoriai — „Žinau, ką renku”, „Man ne dzin“, „Baltosios pirštinės“, — mano, kad LVŽS ir VRK atstovai parodė visišką nepagarbą jaunimui ir visuomenei, nuvertindama jų pilietinį sąmoningumą iki ekskursijų po Seimą.

Vartotojo autentifikacija

Mes turime įsitikinti, kad Jūs esate tikras vartotojas, dėl to paprašysime susikurti paskyrą.
Vardas
Pavardė
El. paštas
Slaptažodis
Pakartoti slaptažodį
Jau turi paskyrą?

Registruotis

Vardas
Pavardė
El. paštas
Slaptažodis
Pakartoti slaptažodį
Jau turi paskyrą?

Prisijungti

El. paštas
Slaptažodis
Dar neturi paskyros?
El. paštas: info@zinaukarenku.lt
Telefonas: +370 616 26 387

Būk pirmas ir sužinok naujausias aktualijas!

Pagaminta: Ad Fingers