Mes naudojame slapukus siekdami pagerinti jūsų naršymo mūsų svetainėje patirtį, išanalizuoti mūsų svetainės srautą ir suprasti, iš kur ateina mūsų lankytojai. Susipažinti su privatumo ir slapukų politika galite čia.
Sutinku su būtinaisiais
Sutinku
Grįžti į tinklaraštį

Startuoja projektas „Žinau, ką renku savivaldoje”

Žinau, ką renku | 2020-11-30

„Europos namai” kartu su jaunimo politikos stebėsenos tinklu „Žinau, ką renku” ir organizacijomis partnerėmis įgyvendina projektą „Žinau, ką renku savivaldoje”, kurio tikslas – skatinti jaunų žmonių aktyvų, informuotą ir sąmoningą dalyvavimą vietos savivaldos rinkimuose ir vietos sprendimų priėmime per išrinktų politikų veiklos stebėseną. 

 

Lietuvoje jauni žmonės vieni labiausiai nesidominčių politika ir pasižymi itin mažu aktyvumu vietos savivaldos rinkimuose. Pagrindinės to priežastys: silpnos jaunimo žinios apie politiką ir praktinio dalyvavimo viešajame gyvenime negebėjimas; atotrūkis tarp politikų ir jaunų žmonių, neigiamas politikų įvaizdis; nepakankamas politinių diskusijų, kuriose dalyvauja jauni žmonės, skaičius. Šiuo projektu siekiama tai keisti.

Projekto veiklos:

  1. Savanorių tinklo Lietuvoje, veikiančio bent 50 savivaldybių, stiprinimas: surengti mokymai savanoriams ir vykdoma savanorių mentorystė.
  2. Jaunų žmonių pilietinių žinių didinimas ir gebėjimų dalyvauti viešajame gyvenime ugdymas: sukurti 3 nauji metodai, užmegzta 60 partnerysčių su ugdymo įstaigomis, pravesta 120 edukacinių užsiėmimų,
  3. Jaunų žmonių aktyvaus ir sąmoningo dalyvavimo 2023 m. savivaldos rinkimuose skatinimas: sukurta virtuali tiesioginio bendravimo su kandidatais platforma, suorganizuoti bent 60 debatų skirtingose Lietuvos savivaldybėse ir įgyvendinta komunikacijos kampanija.
  4. Jaunų žmonių įgalinimas vykdyti ilgalaikę politikų veiklos stebėseną: sukurta virtuali stebėsenos platforma, surengta 60 diskusijų su išrinktais savivaldos politikais ir įgyvendinta komunikacijos kampanija.

Projektą koordinuoja VšĮ „Europos namai“. Projekto partneriai – neformali grupė „Žinau, ką renku“, asociacija „Jaunimo laisvalaikis“ bei Klaipėdos jaunimo organizacijų asociacija „Apskritasis stalas“.

Projekto įgyvendinamą remia Aktyvių piliečių fondas, finansuojamas iš  EEE finansinio mechanizmo.

Projektą finansuoja:Projekto partneriai:  
Active-citizens-fund@4xLogas su uzrasu tamsiam foneKLAS logo210109_Jaunimas_Yra_logo_JY-logo-vertical-black


 

Vartotojo autentifikacija

Mes turime įsitikinti, kad Jūs esate tikras vartotojas, dėl to paprašysime susikurti paskyrą.
Vardas
Pavardė
El. paštas
Slaptažodis
Pakartoti slaptažodį
Jau turi paskyrą?

Registruotis

Vardas
Pavardė
El. paštas
Slaptažodis
Pakartoti slaptažodį
Jau turi paskyrą?

Prisijungti

El. paštas
Slaptažodis
Dar neturi paskyros?
El. paštas: info@zinaukarenku.lt
Telefonas: +370 616 26 387

Būk pirmas ir sužinok naujausias aktualijas!

Pagaminta: Ad Fingers