Mes naudojame slapukus siekdami pagerinti jūsų naršymo mūsų svetainėje patirtį, išanalizuoti mūsų svetainės srautą ir suprasti, iš kur ateina mūsų lankytojai. Susipažinti su privatumo ir slapukų politika galite čia.
Sutinku su būtinaisiais
Sutinku
Grįžti į tinklaraštį

Ar politika gali būti sveika? 10 žingsnių programa

Žinau, ką renku | 2021-03-10

Ar matei, kad socialiniuose tinkluose kvietėm sužinoti, ar politika gali būti sveika? 

 

Nesvarbu, ar programą sėkmingai įvykdei, ar praleidai pro akis - treniruotis apsisaugoti nuo melagienų niekada nebus per vėlu! Kviečiame prisiminti programos žingsnius ir juos kartoti bent kartą per mėnesį:

  1. Tikrink šaldytuvą - vieną kartą pažiūrėti mero pažadus neužtenka.  Kartą į mėnesį stebėkime, ar jų galiojimo laikas nepasibaigė: ar jie yra vykdomi. 
  2. Rūpinkis sveika proto mityba - įsivertinai, iš kokių šaltinių gauni informacija apie politikus, tačiau nepamiršk jų laikui bėgant papildyti ir įvertinti iš naujo - galbūt skelbiama informacija tau nebeaktuali arba klaidinga.
  3. Grūdinkis - gavai informaciją iš pirmų šaltinių (tikrinai mero darbotvarkę, žiūrėjai tarybos posėdžius), tačiau imunitetą politinėms melagienoms įgysi tik kartodamas tai nuolat.
  4. Pasivaikščiok - keliaudamas savo mieste atkreipk dėmesį, ar savivaldybės planai ir mero pažadai virsta realybe. Savo akimis įvertinęs situaciją, ugdai kritinį mąstymą ir gali susidaryti objektyvią nuomonę.
  5. Meditacija - susikalibravai savo politines nuostatas atlikęs politinio kompaso testą, tačiau nepamiršk po kurio laiko vėl tai padaryti, juk žmonės keičiasi, tad tavo nuostatos irgi gali pasikeisti.
  6. Mankštinkis - jei turi pastebėjimų ar klausimų, nedvejodamas savo merui rašyk pasiūlymą arba užduok klausimą Facebook’e, el. laišku arba https://www.zinaukarenku.lt/klausimai/. Politikų pareiga yra atsakyti savo rinkėjams!
  7. Kartok visą programą bent kartą į mėnesį!

Programa vyksta ir veikia pagal EEE finansinio mechanizmo finansuojamo Aktyvių piliečių fondo projektą „Žinau, ką renku savivaldoje“

Vartotojo autentifikacija

Mes turime įsitikinti, kad Jūs esate tikras vartotojas, dėl to paprašysime susikurti paskyrą.
Vardas
Pavardė
El. paštas
Slaptažodis
Pakartoti slaptažodį
Jau turi paskyrą?

Registruotis

Vardas
Pavardė
El. paštas
Slaptažodis
Pakartoti slaptažodį
Jau turi paskyrą?

Prisijungti

El. paštas
Slaptažodis
Dar neturi paskyros?
El. paštas: info@zinaukarenku.lt
Telefonas: +370 616 26 387

Būk pirmas ir sužinok naujausias aktualijas!

Pagaminta: Ad Fingers