Mes naudojame slapukus siekdami pagerinti jūsų naršymo mūsų svetainėje patirtį, išanalizuoti mūsų svetainės srautą ir suprasti, iš kur ateina mūsų lankytojai. Susipažinti su privatumo ir slapukų politika galite čia.
Sutinku su būtinaisiais
Sutinku
Grįžti į tinklaraštį

Jaunimas tikisi politikų dėmesio

Žinau, ką renku | 2016-09-05

Žinau, ką renku. Socialiniai tinklai Artėjant Seimo rinkimams jaunimo politikos stebėsenos iniciatyva „Žinau, ką renku“ kartu su 16 kitų jaunimo ir su jaunimu dirbančių organizacijų rengia debatus su Lietuvos pagrindinių partijų lyderiais. Debatai vyks 2016 m. rugsėjo 6 d. (antradienį), 18 val., Vilniuje, menų fabrike „LOFTAS“. 

 

Praėjusių metų savivaldos ir merų rinkimuose prie balsadėžių atėjo vos 31% jaunų žmonių. Todėl artėjant Seimo rinkimams itin svarbu ne tik skatinti jaunus žmones balsuoti ir tai daryti sąmoningai, bet ir atkreipti Lietuvos politikų dėmesį į jaunimo problemas, parodyti, kad jauni žmonės nėra abejingi. Šis tikslas suvienijo net 17 jaunimo ir su jaunimu dirbančių organizacijų, kurios atstovauja kelis šimtus tūkstančių jaunų žmonių Lietuvoje ir už jos ribų. 

 

Debatuose buvo kviečiami dalyvauti politinių partijų sąrašų lyderiai. Savo vizijas ir pažadus pristatys ir į jaunimo klausimus atsakys G. Landsbergis (TS-LKD), S. Skvernelis (LVŽS), E. Gentvilas (LRLS), V. Mazuronis (DP) ir M. Skarupskas (LSDP). Debatus moderuos jaunimui gerai pažįstami Gabrielius Liaudanskas-Svaras ir Girvydas Duoblys. 

 

„Jaunimas prašo politikus atkreipti dėmesį į juos ir atsakyti į jų klausimus. Pasistengsime užtikrinti, kad politikai šį kartą lengvai neišsisuktų ir į klausimus atsakytų aiškiai ir konkrečiai“,- sako vienas debatų moderatorių Girvydas Duoblys. 

 

Jauni žmonės nori bendrauti su politikais ir tai daryti jiems patogiu ir priimtinu būdu. Todėl iniciatyva „Žinau, ką renku“ kviečia ne tik susitikti su politikais jaunimo pamėgtose erdvėse, bet ir bendrauti virtualiai – užduoti klausimus internetinėje platformoje klausimai.zinaukarenku.lt. Klausimus prieš renginį ir jo metu norintys galės užduoti ir socialiniame tinkle „Facebook“. 

 

„Šie debatai tai pirmieji į kuriuos jauni žmonės skirtinguose Lietuvos miestuose kvies politikus visą rugsėjį. Siekiame, jog politikai skirtų daugiau dėmesio jauniems žmonėms ir tai darytų ne tik prieš rinkimus, todėl debatų metu pasakytus pažadus fiksuosime ir stebėsime jų įgyvendinimą jau po rinkimų“, - sako iniciatyvos „Žinau, ką renku“ koordinatorė Aušrinė Diržinskaitė. 

 

Debatai nesibaigia tik pasisakymais ir diskusija. Po debatų politikai galės įrodyti, jog iš tiesų įsipareigoja įgyvendinti jaunimui duotus pažadus ir pasirašyti susitarimą su 17 jaunimo ir su jaunimu dirbančių organizacijų. 

 

Daugiau informacijos apie debatus: https://www.facebook.com/events/148004095645374/

Vartotojo autentifikacija

Mes turime įsitikinti, kad Jūs esate tikras vartotojas, dėl to paprašysime susikurti paskyrą.
Vardas
Pavardė
El. paštas
Slaptažodis
Pakartoti slaptažodį
Jau turi paskyrą?

Registruotis

Vardas
Pavardė
El. paštas
Slaptažodis
Pakartoti slaptažodį
Jau turi paskyrą?

Prisijungti

El. paštas
Slaptažodis
Dar neturi paskyros?
El. paštas: info@zinaukarenku.lt
Telefonas: +370 616 26 387

Būk pirmas ir sužinok naujausias aktualijas!

Pagaminta: Ad Fingers