Mes naudojame slapukus siekdami pagerinti jūsų naršymo mūsų svetainėje patirtį, išanalizuoti mūsų svetainės srautą ir suprasti, iš kur ateina mūsų lankytojai. Susipažinti su privatumo ir slapukų politika galite čia.
Sutinku su būtinaisiais
Sutinku
Grįžti į tinklaraštį

Iš 400 kandidatų į merus visoje Lietuvoje „Žinau, ką renku“ padės išsirinkti geriausią

Žinau, ką renku | 2023-02-08

Ar jau žinote, kas kandidatuoja į merus jūsų savivaldybėje? Nešališkas politikos stebėsenos tinklas „Žinau, ką renku“ nuo vasario 7 d. padės kiekvienam susipažinti su kandidatais į merus. Savivaldybių gyventojai kviečiami akis į akį susitikti su kandidatais, tiesiogiai užduoti klausimus debatuose ir naujoje rinkimų platformoje, o kovo 5 d. atėjus balsavimo dienai žinoti ir drąsiai sakyti #Žinaukąrenku.


„Dažnam, o ypač jaunam žmogui, atrodo, kad rinkimai - vienos dienos reikalas. Atėjo ir praėjo. Retas susimąsto, kad kaip pasiklosi, taip teks miegoti bent 4 ateinančius metus“, - sako  iniciatyvos mentorė Agnė Urbonaitė. 


Rinkėjai turės net dvi galimybes susipažinti su kandidatais: gyvuose debatuose jų savivaldybėje, kur galės išgirsti būsimo mero pažadus ir pamatyti visus kandidatus diskutuojant savivaldai rūpimais klausimais. Taip pat ir platformoje https://rinkimai.zinaukarenku.lt/, kur galės palyginti kandidatus į merus pagal  deklaruotas pajamas, amžių bei kitas rinkėjui įdomias detales. Platformoje taip pat bus galima užduoti klausimus kandidatams.


Į debatus, kurie vyks vasario 7 - kovo 3 dienomis, bus galima atvykti gyvai arba stebėti virtualiai socialiniuose tinkluose. Iniciatyva yra nešališka, todėl debatuose kviečiami dalyvauti visi savivaldybės kandidatai.


„Svarbu pamatyti kandidatus vienoje vietoje, kai vyksta esminės diskusijos apie viziją savivaldybei, planuojamus 4 metų darbus ir atsirinkti, kurios idėjos bei argumentai svarbiausi kiekvienam. Gyvai dalyvaujant debatuose geriausiai pasimato tikrieji lyderiai ir priimtiniausios idėjos”, - tikina Žinau, ką renku tinklo mentorė Vidmantė Marcinkevičiūtė.


Anot organizatorių, kandidatams kabinti rinkėjams makaronų ir nuo tiesių klausimų išsisukti neleis profesionalūs moderatoriai. Jais šiemet savanoriškai sutiko būti daugiau nei 30 žurnalistų iš skirtingų nacionalinių naujienų agentūrų, radijo ir televizijos bei naujienų portalų. 


Informacijos apie debatus savo savivaldybėje ieškokite Facebook puslapyje https://www.facebook.com/zinaukarenku/events arba debatų žemėlapyje rinkimai.zinaukarenku.lt  


„Žinau, ką renku“ – nuo 2014 m. veikiantis nešališkas politikos stebėsenos tinklas, kuriame dalyvauja jauni žmonės iš įvairių Lietuvos miestų ir miestelių. Siekiame, kad Lietuvos politikai būtų atskaitingi rinkėjams, todėl skatiname piliečius sąmoningai dalyvauti viešajame gyvenime ne tik prieš rinkimus, bet ir po jų. Tinklo nariai - tai savanoriai, įsipareigoję laikytis nešališkumo principų. Organizuojami debatai yra Aktyvių piliečių fondo, finansuojamo EEE finansinio mechanizmo lėšomis, dalis. 

 

Vartotojo autentifikacija

Mes turime įsitikinti, kad Jūs esate tikras vartotojas, dėl to paprašysime susikurti paskyrą.
Vardas
Pavardė
El. paštas
Slaptažodis
Pakartoti slaptažodį
Jau turi paskyrą?

Registruotis

Vardas
Pavardė
El. paštas
Slaptažodis
Pakartoti slaptažodį
Jau turi paskyrą?

Prisijungti

El. paštas
Slaptažodis
Dar neturi paskyros?
El. paštas: info@zinaukarenku.lt
Telefonas: +370 616 26 387

Būk pirmas ir sužinok naujausias aktualijas!

Pagaminta: Ad Fingers