Mes naudojame slapukus siekdami pagerinti jūsų naršymo mūsų svetainėje patirtį, išanalizuoti mūsų svetainės srautą ir suprasti, iš kur ateina mūsų lankytojai. Susipažinti su privatumo ir slapukų politika galite čia.
Sutinku su būtinaisiais
Sutinku
Grįžti į tinklaraštį

Stalo žaidimai apie politiką ir kritinį mąstymą - ne tik darbui klasėje, bet ir Jūsų namuose!

Žinau, ką renku | 2023-12-19

2024 m. mūsų laukia 3-eji - Prezidento, Europos Parlamento ir Seimo - rinkimai, tad laikas jiems ruoštis! Mes siūlome 4 žingsnių programą - 4 žaidimus, kurie padės suprasti, ko laukti kitais metais. Tad surinkite savo klasę arba draugų grupę ir pradėkite kelionę!


O šiai kelionei pradėti tereikia spausdintuvo ir kitų stalo žaidimų entuziastų - visus mūsų žaidimus galite atsispausdinti visiškai nemokamai!


Pirmas iššūkis - politikos guru! 


Kitais metais sulauksime 3 skirtingų rinkimų, tad labai svarbu suprasti, kokias galias turi ir funkcijas atlieka Prezidentas, Europos Parlamentaras, Seimo narys ir net meras!


„Politikos guru“ yra protmūšio tipo žaidimas, kurio metu dvi komandos atsakinėja į skirtingos vertės klausimus apie politines institucijas, varžosi tarpusavyje ir stengiasi greičiau nei oponentai surinkti 10 taškų. Žaidimą gali žaisti nuo 2 iki 20 žmonių, o jis trunka apie 30 minučių! 


Žaidimą atsispausdinti, o taisykles rasti galite čia:

Žaidimo taisyklės ir atsakymai

Žaidimo kortos

Žaidimo lenta 


Antras iššūkis - pažadukas! 


Rinkimų metu politikai mėgsta pridalyti visokiausių pažadų - net tokių, kurių negalės įgyvendinti. Tad sužinojus apie politikų funkcijas ir galias laikas susipažinti, kokios politinės institucijos gali įgyvendinti skirtingus pažadus. Juk svarbu mąstyti kritiškai ir nepakliūti ant nerealių politikų įsipareigojimų kabliuko.


„Pažadukas“ - kortų žaidimas, kurio metu žaidėjams reikia surinkti 3 kortų derinį - idėjos, kaip arba kada ji bus įgyvendinta ir kokia institucija galės šį pažadą įvykdyti. Šį žaidimą gali žaisti 2-6 žaidėjai, kurie 30 min. turės būti itin akylūs - juk kiti žaidėjai gali meluoti ir iš tiesų ne Seimas statys Tavo mieste naują viešąją pirtį. 


Žaidimą atsispausdinti, o taisykles rasti galite čia:

Žaidimo taisyklės

Žaidimo kortos 


Trečias iššūkis - senas vilkas ar naujokas!

Sužinoję, kokius pažadus politikai gali įgyvendinti, susitikite su kandidatais debatuose. Bet ne šiaip sau susitikite, o patys tapkite politiku, jo komandos nariu arba atstovaukite bendruomenę, kuri turi reikalavimų kandidatams.


„Senas vilkas ar naujokas“ - simuliacinis žaidimas, skirtas susipažinti, kaip vyksta debatai, kad rinkimuose nėra tobulo pasirinkimo, todėl Tavo balsas lemia labai daug! Šio žaidimo metu ilgametis meras varžosi prieš perspektyvų naujoką, kuris iš jų užims miesto vadovo kėdę. Jiems talkina jų komandos nariai, kurie gina savo kandidatą ir bando sumažinti oponento šansus laimėti. Tačiau galutinį balsą turi bendruomenės nariai, kurie bando iš kandidatų išgauti jiems rūpimus pažadus, o vėliau balsuoja rinkimuose. Tačiau! Ne viskas taip paprasta - kartais atsiranda netikėtumų…


Šiam žaidimui reikės nuo 8 iki 24 žaidėjų bei nuo 45 iki 90 minučių.


Žaidimą atsispausdinti, o taisykles rasti galite čia:

Žaidimo taisyklės

Žaidimo kortelės

Žaidimo lentos


Ketvirtas iššūkis - Batlandijos stebėtojas! 


Rinkimai pasibaigė. O kas dabar? Per rinkimus politikai pridalijo įvairiausių pažadų - pabandykite juos įgyvendinti! Su 2-6 žaidėjais įsikūnykite į išrinktus atstovus ir 45-90 minutes pabandykite įgyvendinti pažadus, kuriuos davėte prieš rinkimus!


Šio žaidimo tikslas suprasti, kad pažadai neįgyvendinami tik spragtelėjus pirštais - tam reikia laiko, pinigų, visuomenės ir kitų politikų palaikymo. Taip pat žaidimo metu pasitaiko ir netikėtumų - žaidėjus nuolat prižiūri Batlandijos stebėtojas, kuris mato, kada darote blogus arba gerus dalykus.


Žaidimą atsispausdinti, o taisykles rasti galite čia:

Žaidimo taisyklės

Žaidimo lenta

Žaidimo kortelės 

Resursų detalės 


Įveikę šiuos 4 iššūkius būsite jau pasiruošę 2024 m. rinkimų maratonui!


Už galimybę tobulinti ir kurti šiuos žaidimus esame dėkingi Vokietijos ambasadai Lietuvoje.



Vartotojo autentifikacija

Mes turime įsitikinti, kad Jūs esate tikras vartotojas, dėl to paprašysime susikurti paskyrą.
Vardas
Pavardė
El. paštas
Slaptažodis
Pakartoti slaptažodį
Jau turi paskyrą?

Registruotis

Vardas
Pavardė
El. paštas
Slaptažodis
Pakartoti slaptažodį
Jau turi paskyrą?

Prisijungti

El. paštas
Slaptažodis
Dar neturi paskyros?
El. paštas: info@zinaukarenku.lt
Telefonas: +370 616 26 387

Būk pirmas ir sužinok naujausias aktualijas!

Pagaminta: Ad Fingers