Mes naudojame slapukus siekdami pagerinti jūsų naršymo mūsų svetainėje patirtį, išanalizuoti mūsų svetainės srautą ir suprasti, iš kur ateina mūsų lankytojai. Susipažinti su privatumo ir slapukų politika galite čia.
Sutinku su būtinaisiais
Sutinku
Grįžti į tinklaraštį

Kaip atrodo kandidatai į Europos Parlamentą?

Karolina Jonuškaitė | 2024-05-29

Labas, esu Karolina tinklo savanorė iš Šiaulių. Kaip ir Tu ruošiuosi Europos Parlamento rinkimams, tačiau iš tokio kiekio kandidatų išsirinkti geriausią tikrai sunku. Tai daug lengviau padaryti, pirmiausia, pamačius, iš ko išvis galima rinktis. Tad noriu pasidalinti, kaip tai dariau aš.


Žinau, ką renku platformoje gausu informacijos, padėsiančios atsakingai pasiruošti artėjantiems Europos Parlamento rinkimams ir jau birželio 9 d. surasti kokybišką kelią iki balsadėžės. 


Pirmiausia, norėjau pasižiūrėti, ką išvis galima rasti rinkimų biuleteny. Balsuojant galima rinktis vieną iš 15 sąrašų ir reitinguoti 5 tau pažiūromis ir vertybėmis artimiausius kandidatus. Mūsų puslapyje gali susipažinti su kiekvieno sąrašo nariais atskirai ir palyginti, kuo šie politikai išsiskiria ne tik savo sąraše, bet ir tarp visų 319 kandidatų į Europos Parlamento narius. Galiu pasakyti, kad išsirūšiavus kandidatus bendras vaizdas jau tikrai darosi aiškesnis.


Praleidus pusvalandį kitą, jau matosi, kad kandidatai pasižymi įvairove. 22 iš jų yra 30 m. amžiaus ir jaunesni, maždaug pusė kandidatų priklauso 40 - 60 m. amžiaus grupei, o vyresni nei 60 m. sudaro apie trečdalį. Maloniai stebina, kad net 98,8% visų kandidatų deklaruoja turintys aukštąjį išsilavinimą. Visi kandidatai moka bent vieną užsienio kalbą, 38,4% teigia mokantys tris ir daugiau kalbų. 37 kandidatai nemoka anglų kalbos, tarp jų 12 moka tik vieną kalbą, kuri nėra laikoma oficialia Europos Sąjungos kalba. 


Turbūt nestebina, kad per rinkimus įdomiausia dalis yra finansai. Pagal deklaruojamą sukauptą turtą 6 kandidatai yra milijonieriai, o 20 nedeklaravo jokio turto. Metinės kandidatų pajamos taip pat skirias: 5 kandidatai nenurodė turėję pajamų, o 9 kandidatų metinės pajamos nesiekė net vieno mėnesio minimalaus atlyginimo (2023 m. MMA buvo lygus 840 €). Skirtumas tarp didžiausias ir mažiausias metines pajamas gavusių kandidatų yra 1 238 988 €. Teistumą turi 2.5% visų kandidatų. Į Europos Parlamentą kandidatuoja 7 mero pareigas šiuo metu einantys politikai.


Susipažinus su kandidatų profiliu iš arčiau liko tik išsiaiškinti jų idėjas. Aš savo klausimus kandidatams jau uždaviau, kviečiu ir tave! Juos gali užduoti kiekvienam kandidatui asmeniškai ar visiems kartu mūsų platformoje: bent į vieną klausimą jau yra atsakę 45% visų kandidatų!

 

Vartotojo autentifikacija

Mes turime įsitikinti, kad Jūs esate tikras vartotojas, dėl to paprašysime susikurti paskyrą.

Prisijungti su:

Google
Su el. paštu
Jau turi paskyrą?

Registruotis

Vardas
Pavardė
El. paštas
Slaptažodis
Pakartoti slaptažodį
Jau turi paskyrą?

Prisijungti

El. paštas
Slaptažodis
Dar neturi paskyros?
El. paštas: info@zinaukarenku.lt
Telefonas: +370 616 26 387

Būk pirmas ir sužinok naujausias aktualijas!

Pagaminta: Ad Fingers