Mes naudojame slapukus siekdami pagerinti jūsų naršymo mūsų svetainėje patirtį, išanalizuoti mūsų svetainės srautą ir suprasti, iš kur ateina mūsų lankytojai. Susipažinti su privatumo ir slapukų politika galite čia.
Sutinku su būtinaisiais
Sutinku
Grįžti į tinklaraštį

Rinkimų finišo tiesioji: kviečiame pažinti kandidatus į Seimą gyvai bei internetinėje platformoje

Žinau, ką renku | 2024-09-12

Iki Lietuvos Respublikos Seimo rinkimų likus mėnesiui, nešališkas politikos stebėsenos tinklas „Žinau, ką renku“ kviečia kartu iš arčiau susipažinti su kandidatais debatuose bei internetinėje platformoje www.zinaukarenku.lt

Nors apie jaučiamą rinkiminį nuovargį šneka visi, tačiau Seimo rinkimų metu visų keliai vis tiek susitiks prie balsadėžių. Kad pasirinkimas būtų lengvas ir prabalsavus sąžinė liktų rami, organizatoriai per 26 dienas kvies net į 70 debatų su kandidatais vienmandatėse apygardose, kuriuose tikrinsime kandidatų žinias, aiškinsimės vertybes ir matuosime pažadus. 

Organizatoriai taip pat kviečia ir į debatus su sąrašų lyderiais Lukiškių kalėjime 2.0 spalio 11 dieną. Kaip visada, daugiau nei pusė debatų laiko bus skiriama rinkėjų klausimams, tad susirinkti svarius argumentus balsui tikrai bus progų. Stebėti debatus ir užduoti klausimus galima bus tiek gyvai, tiek stebint tiesioginę transliaciją „Žinau, ką renku“ socialiniuose tinkluose bei lrt.lt portale. 

„Tai vieninteliai debatai Lietuvoje, kurie yra organizuojami ne studijoje, bet fiziškai vienmandatėse apygardose su žiūrovais. Per savo 10 metų patirtį pastebėjome, kad rinkėjai yra ištroškę gyvo bendravimo su politikais, o kandidatų atsakymai į žmonių užduodamus klausimus ir į lankas neleidžiantys nuklysti moderatoriai per debatus dažnai ir nulemia pasirinkimą biuletenyje.“ – sako „Žinau, ką renku“ koordinatorė Guoda Vaitiekutė.

Debatus moderuos žiūrovams gerai pažįstami žurnalistai iš įvairių redakcijų. Jie užtikrins sklandžią debatų eigą bei tikslius politikų atsakymus.  Daugiau informacijos apie debatus savo apygardoje ieškokite čia.

Išsirinkti kandidatą padės ne tik debatai, bet ir speciali internetinė platforma.

Inicatyvos atstovai taip pat kviečia aplankyti atnaujintą internetinę platformą www.zinaukarenku.lt, kurioje galima rasti aktualią informaciją apie rinkimus bei juose dalyvaujančius kandidatus. Platformoje bus galima užduoti klausimus kandidatams vienmandatėje bei daugiamandatėje apygardose ir lyginti juos pagal savo pasirinktus kriterijus, pavyzdžiui, sukauptą turtą, pajamas, teistumą ar mokamas kalbas. O nežinantiems, kas ta vienmandatė ir kurioje iš jų teks balsuoti - rasti visus atsakymus.

„Informacija, kuri yra svarbi rinkėjui, šiuo metu yra išsibarščiusi per įvairiausius interneto užkampius. Atnaujindami platformą siekiame rinkėjui sukurti ne tik inteaktyvią ir lengvai suprantamą erdvę, bet ir sulipdyti vieną informacijos centrą iš įvairių šaltinių. Tai leis turėti tarsi elektroninę „špargalkę“, kur galima pasitikrinti, kokioje vienmandatėje balsuoji, kas joje kandidatuoja ir užduoti tiems kandidatams klausimus.“ - sako tinklo koordinatorė Aušrinė Diržinskaitė - Kazlauskienė 

Veiklų įgyvendinimas finansuojamas Europos Sąjungos lėšomis. Tačiau išreiškiamas požiūris ar nuomonė yra tik autoriaus (- ių) ir tai nebūtinai atspindi Europos Sąjungos ar Jaunimo reikalų agentūros požiūrį ar nuomonę. Nei Europos Sąjunga, nei dotaciją teikianti institucija negali būti laikoma už juos atsakinga.

Vartotojo autentifikacija

Mes turime įsitikinti, kad Jūs esate tikras vartotojas, dėl to paprašysime susikurti paskyrą.

Prisijungti su:

Google
Su el. paštu
Jau turi paskyrą?

Registruotis

Vardas
Pavardė
El. paštas
Slaptažodis
Pakartoti slaptažodį
Jau turi paskyrą?

Prisijungti

El. paštas
Slaptažodis
Dar neturi paskyros?
El. paštas: info@zinaukarenku.lt
Telefonas: +370 616 26 387

Būk pirmas ir sužinok naujausias aktualijas!

Pagaminta: Ad Fingers