Mes naudojame slapukus siekdami pagerinti jūsų naršymo mūsų svetainėje patirtį, išanalizuoti mūsų svetainės srautą ir suprasti, iš kur ateina mūsų lankytojai. Susipažinti su privatumo ir slapukų politika galite čia.
Sutinku su būtinaisiais
Sutinku
Grįžti į tinklaraštį

Kviečiame į debatus, kur gyvai susitiks visų 15 sąrašų lyderiai

Žinau, ką renku | 2024-10-10

Seimo rinkimams pasiekus finišo tiesiąją, nešališkas politikos stebėsenos tinklas „Žinau, ką renku“ kviečia į debatus, kur gyvai susirungs visų sąrašų lyderiai. 

Organizatoriai rinkėjus kviečia susitikti kultūros ir meno erdvėje „Lukiškių kalėjimas 2.0“ (Lukiškių skg. 6) jau šį penktadienį 20 valandą. Vienintelius sąrašų lyderių debatus moderuos moderuos LRT žurnalistė ir televizijos laidų vedėja Guoda Pečiulytė bei naujienų portalo 15min politikos aktualijų žurnalistė Roberta Salynė. 

Daugiau informacijos: https://fb.me/e/1W4JsX3nY 

„Matome, kad debatų prieš šiuos rinkimus tikrai netrūksta ir dalis žmonių nuo jų gausos jau jaučia nuovargį. Tačiau penktadienio debatų išskirtinumas kad tai vienintelė galimybė pamatyti absoliučiai visų sąrašų lyderius vienoje scenoje. Be abejo, bus galimybė ne tik išgirsti jų atsakymus į vedėjų klausimus, bet ir gyvai užduoti savo klausimus“, – sako „Žinau, ką renku“ koordinatorė Aušrinė Diržinskaitė-Kazlauskienė. 

Kaip visada, daugiau nei pusė debatų laiko bus skiriama rinkėjų klausimams, tad susirinkti svarius argumentus balsui tikrai bus progų. Stebėti debatus ir užduoti klausimus galima bus tiek gyvai, tiek stebint tiesioginę transliaciją „Žinau, ką renku“ socialiniuose tinkluose bei LRT televizijoje. 

„Jau 10 metų organizuodami debatus pamatėm, kad debatuose rinkėjas nori sužinoti ne tik kandidatų idėjas, bet ir geriau pažinti jų asmenybes. Penktadienį per debatus paruošėme staigmenų, tad galime pažadėti, kad išeisite ne tik sužinoję partijų pozicijas svarbiausiais klausimais, bet ir geriau pažinę lyderių asmenines savybes“, – kolegę papildo „Žinau, ką renku“ koordinatorė Guoda Vaitiekutė. 

Į debatus kviečiami visų partijų ir koalicijų sąrašų lyderiai, sąraše esantys pirmuoju numeriu. Dalyvauti debatuose sutiko visi sąrašų pirmieji numeriai:

Aušrinė Armonaitė (Laisvės partija); 

Vilija Blinkevičiūtė (Lietuvos socialdemokratų partija); 

Ieva Budraitė (Lietuvos žaliųjų partija); 

Viktorija Čmilytė-Nielsen (Liberalų sąjūdis); 

Artūras Orlauskas (Tautos ir teisingumo sąjunga (centristai, tautininkai)); 

Jonas Pinskus (Lietuvos regionų partija); 

Vytautas Sinica (Nacionalinis susivienijimas); 

Saulius Skvernelis (Demokratų sąjunga „Vardan Lietuvos“); 

Ingrida Šimonytė (Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai); 

Waldemar Tomaszsewski (Lietuvos lenkų rinkimų akcija-Krikščioniškų šeimų sąjunga); 

Viktoras Uspaskich (Taikos koalicija); 

Eduardas Vaitkus (Lietuvos liaudies partija); 

Aurelijus Veryga (Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga); 

Artūras Zuokas (Partija „Laisvė ir teisingumas“); 

Remigijus Žemaitaitis (Politinė partija „Nemuno Aušra“).

„Žinau, ką renku“ - tai jau daugiau nei dešimt metų veikiantis politikos stebėsenos tinklas, įtraukiantis jaunus žmones į savanorystės tinklą visoje Lietuvoje. Šie savanoriai prieš kiekvienus rinkimus apkeliauja šalies mokyklas bei bendruomenes skatindami būsimų ir esamų rinkėjų aktyvumą bei ugdydami pilietinio sąmoningumo įgūdžius. Tinklo veiklos kryptys grindžiamos tikslu, kad rinkėjas ateitų balsuoti ir tai darytų sąmoningai, o jas vykdantys savanoriai yra įsipareigoję laikytis nešališkumo principų.

Renginio organizavimas iš dalies finansuojamas ES programos Erasmus+ lėšomis. Nuomonė yra tik autoriaus (- ių) ir tai nebūtinai atspindi Europos Sąjungos ar Jaunimo reikalų agentūros požiūrį ar nuomonę. Nei Europos Sąjunga, nei dotaciją teikianti institucija negali būti laikoma už juos atsakinga.

Vartotojo autentifikacija

Mes turime įsitikinti, kad Jūs esate tikras vartotojas, dėl to paprašysime susikurti paskyrą.

Prisijungti su:

Google
Su el. paštu
Jau turi paskyrą?

Registruotis

Vardas
Pavardė
El. paštas
Slaptažodis
Pakartoti slaptažodį
Jau turi paskyrą?

Prisijungti

El. paštas
Slaptažodis
Dar neturi paskyros?
El. paštas: info@zinaukarenku.lt
Telefonas: +370 616 26 387

Būk pirmas ir sužinok naujausias aktualijas!

Pagaminta: Ad Fingers